czwartek, 5 marca 2015

Pierś w musztardzie na parze


Ten kto myśli że dietetycznie to niesmacznie, jest w błędzie. Wystarczy  zamarynować wcześniej mięsko, doprawić i ugotować na parze, lub w folii w piekarniku. 

 Dziś,  polecam pierś z kurczaka,  zamarynowaną w pikantnej musztardzie. 

Mięsko jest doskonałe, mięciutkie i soczyste , zasmakuje nawet tym najbardziej wybrednym :) 



Pierś w musztardzie na parze 



cała pierś z kurczaka  (KLIK)

musztarda pikantna polecam Kielecką sarepską , jest idealna 

papryka słodka

czosnek granulki 

sól











Piersi z kurczaka myję ,osuszam i dzielę na połowę, każdą połówkę przecinam wzdłuż, „polędwiczki odcinam.



Płaty mięsa posypuję delikatnie solą, papryką i czosnkiem. Następnie smaruję musztardą, ilość wg gustu.



Tak zamarynowane mięsko odkładam na godzinkę lub dwie do lodówki.

Po tym czasie piersi układam w parowarze, grubsze kawałki na niższym poziomie, cieńsze na górze. Gotuję na parze około pół godziny.

Podałam z ugotowanym , również na parze brokułem. Doskonałym dodatkiem jest ryż . 















Smacznego :)  


 I nie zapomnijcie o akcji Milion książek na Wielkanoc  podobno świetna :)




5 komentarzy:

  1. o jejku! Ale musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Its not my first time to visit this website, i am visiting this website () dailly and obtain pleasant data from here everyday.

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)