piątek, 2 maja 2014

Combry królicze w pieczarkach na wstążkach

Delikatne mięso z królika w pysznym pieczarkowym sosie. W osobnym naczyniu mieszam makaron z sosem, wykładam na talerz, comber podaję na makaronie.




2 combry z królika

30 dag pieczarek ( u mnie mrożone) 

masło klarowane

czosnek w granulkach

sól morska

suszona zielona pietruszka

papryka słodka

chilli

1 duża szalotka

gałązka rozmarynu

15 ml śmietany

łyżka skrobi kukurydzianej

makaron wstążki  u mnie Czaniecki







Combry myję, nacieram czosnkiem, solą i suszoną natką, obsmażam na maśle klarowanym. Obsmażone posypuję papryką i chilli , dodaję plasterki szalotki, gałązkę rozmarynu i pieczarki . Duszę całość po czym podlewam gorącą wodą i gotuję pod przykryciem do miękkości mięsa.

W między czasie gotuje makaron i odcedzam .


Na koniec mięso wyciągam a sos zagęszczam skrobią wymieszaną ze śmietaną . 


W osobnym naczyniu mieszam makaron z sosem, wykładam na talerz, comber podaję na makaronie. 











Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...

Etykiety