sobota, 4 stycznia 2014

Grillowany łosoś z sosem pomidorowo fasolkowym

Pyszne grillowane mięsko z łososia, soczyste i aromatyczne. Z nutką cytryny, doskonale komponuje się z sosem z pomidorów i fasolki szparagowej, a nawet z makaronem.
 Zapraszam:)


Kawałek łososia ( 50 -60 dag)
Przyprawy ilość wg smaku:
Szałwia suszona
olej ryżowy






Łososia myję , pozbawiam ewentualnych łusek, i osuszam ręcznikiem papierowym. Dzielę na odpowiednie dla siebie kawałki. Nacieram rybę olejem ryżowym i posypuję przyprawami.  Odstawiam na godzinę, aby mięso nabrało aromatu przypraw. Po tym czasie łososia grilluję .
Podałam z makaronem i sosem pomidorowo fasolowym. (KLIK)







4 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...