czwartek, 16 stycznia 2014

Łazanki z pieczarkami i kiełbasą

Makaron z pieczarkami i kiełbasą, syte i smaczne danie. Można użyć innego rodzaju makaronu, np pappardelle czy świderki :)




makaron łazanka Czaniecki

50 dag pieczarek

30 dag kiełbasy ( u mnie drobiowa)

duża cebula

masło klarowane

pieprz młotkowany z kolendrą Kamis 

pieprz drobno mielony

sos sojowy grzybowy







Najpierw obieram pieczarki, kroję je na ćwiartki, obgotowuję i odcedzam, następnie duszę na maśle klarowanym. W międzyczasie gotuję i odcedzam makaron.

Cebulę obieram i kroję w piórka, kiełbasę kroję w kostkę, przesmażam na maśle razem z cebulą. Dodaję usmażone pieczarki , przyprawiam pieprzem z kolendrą i sosem sojowym, mieszam. Całość przekładam do makaronu, doprawiam do smaku i podaję.





5 komentarzy:

  1. Pyszota! Idealne danie dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tylko gdzies wcielo tytulowa kapuste ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo to łazanki bez kapusty :D Dziękuję , nawet nie zauważyłam :)

      Usuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)