wtorek, 8 kwietnia 2014

Rosół z indyka z makaronem

Pyszny, aromatyczny i rozgrzewający rosół z indyka. Najlepszy z dobrym makaronem:)



Porcja rosołowa z uda indyka
Skrzydło z indyka
2 marchewki
Korzeń pietruszki
Mały seler
Lubczyk
Ząbek czosnku
Pieprz
Ziele angielskie
Listek laurowy
Sól
Natka pietruszki




Porcje rosołową i skrzydło dokładnie myję, zalewam zimną wodą i doprowadzam do wrzenia na malutkim „gazie” 
Zbieram powstałe szumy, dodaję przyprawy , obrane i umyte warzywa, plasterki czosnku i listki lubczyku. Gotuję powoli do miękkości mięs. 
Na koniec doprawiam do smaku, mielonym pieprzem i solą .
Podaję z makaronem gniazda i warzywami z rosołu. 

10 komentarzy:

  1. Pyszna, rozgrzewająca zupa, idealna na tę porę roku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ok...to ja poproszę rosołek, ale bez tych czerwonych kleksów:)))
    A tak w ogóle jak Madziu się czujesz? Jak przeziębienie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Częstuj się Elusiu;)
      Choróbsko dalej ale się bronię, mam nadzieję że do piątku będzie spokojnie;) Dziękuję kochana:)

      Usuń
  3. JUTRO GORUJĘ PIOTR

    OdpowiedzUsuń
  4. Witaj Magdaleno jutro gotuję rosół z piersi skrzydeł i szyi indyka + jarzyny, spróbuj ugotować taaaki rosołek, Pozdrawiam Józef.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gotuję także z inych części, co akurat mam, za każdym razem pycha;) Również pozdrawiam :)

      Usuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...