niedziela, 3 listopada 2013

Mielone z musztardą chrzanową i kolendrą

Mielone z musztardą i kolendrą, świetna odmiana tradycyjnych mielonych. Pyszne i aromatyczne mięsko, można podać z czerwoną kapustą i ziemniakami, zapraszam:)


70 dag karczku
1 jajko
Płaska łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą Kamis 
Łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis
Czosnek z młynka wg smaku
Sól do smaku
1-2 łyżki musztardy chrzanowej Kamis
Bułka tarta
Olej








 Karczek myję, dzielę na kawałki i mielę.  Dodaję przyprawy, musztardę i  wbijam całe jajko . Wszystko dokładnie wyrabiam ręką, jeśli masa mięsna jest zbyt luźna można dodać  łyżkę bułki tartej.
Formuję  średniej wielkości  sznycelki, obtaczam w bułce tartej  i smażę na oleju, z każdej strony, na wolnym ogniu, do zrumienienia.

Podałam z czerwoną kapustą i ziemniakami.




*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*


7 komentarzy:

  1. Przepis świetny :) z kolendrą nie jadłam jeszcze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ...Czy to na pewno sznycelki...?????

    OdpowiedzUsuń
  3. Wypróbuję z pewnością, zmienić zwykłe mielone w coś niebanalnego zawsze warto :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy pomysł na mielone. W takiej wersji jeszcze ich nie próbowałam :))

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...