piątek, 11 października 2013

Grillowane kęski z piersi indyka

Grillowane kęski z indyka, cudownie soczyste,doskonałe na obiad, 
kolację lub przekąskę.


60 dag piersi z indyka
Sos sojowy grzybowy   2 łyżki
Czosnek  4 ząbki   
Papryka słodka Royal Brand  2 łyżki
Olej z pestek winogron  50 ml 



Pierś z indyka myję i kroję  w większą kostkę.  Przekładam do miski, dodaję  paprykę sodką,   sos sojowy i olej. 
Czosnek obieram i przeciskam przez praskę, i także dodaję do mięsa. Mieszam  całość dokładnie i odstawiam na parę godzin do lodówki. 
Po tym czasie grilluję. 
Podaję z warzywami i sosem czosnkowym.  



*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*

3 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...