czwartek, 1 sierpnia 2013

Makaron ze szpinakiem z piersią z kurczaka

Lubicie szpinak? My bardzo;))) 
Dzisiaj z makaronem i aromatyczną 
piersią z kurczaka.

1 duża pierś z kurczaka
Przyprawa do kurczaka 2-3 łyżki Kamis
czosnek w granulkach Kamis
Olej 3 łyżki
Szpinak ze śmietaną ( mrożony) ilość wg gustu
Sól ziołowa do smaku Kamis
Pieprz z młynka do smaku Kamis
Dowolny makaron  300 g polecam gniazdka Czanieckie 







Makron gotuję wg wskazówek na opakowaniu. Odcedzam.
Mięso myję i  kroje w paski, posypuję obficie przyprawą do kurczaka, polewam olejem i mieszam. Odstawiam w zimne miejsce na pół godziny.
Po tym czasie obsmażam i odkładam , nakrywając aby nie stygło.
Na tej samej patelni  duszę szpinak aż się rozmrozi, do gotowego dodaję kawałki obsmażonego mięsa. Doprawiam solą ziołową, czosnkiem i świeżo zmielonym pieprzem.  Na talerze wykładam makaron i polewam go szpinakiem z kurczakiem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...