środa, 31 lipca 2013

Leczo wegańskie -a'la Ratatouille z pieczarkami

Zapraszam na pyszne leczo, tym razem bez mięsa a z pieczarkami, bardzo dobre i lekkie jedzonko:) Takie jakby Ratatouille z pieczarkami :)

Ratatouille z pieczarkami 


6 czerwonych papryk
3 cebule
Łyżka włoszczyzny suszonej
3 ząbki czosnku
50 dag pieczarek
Listek laurowy
Ziele ang. 2 kulki
Pieprz zielony kulki pół łyżeczki
Łyżka garam masala Royal Brand
2 łyżki papryki słodkiej
150 ml koncentratu pomidorowego
Olej z pestek winogron około 100 ml


Najpierw obieram i kroję w plasterki pieczarki obgotowuje je i odcedzam.

Cebulę obieram i kroję w pół talarki , smażę na oleju, dodaję pieczarki i duszę aż odparuje woda.
Dodaję przyprawy i czosnek pokrojony w plasterki.

Paprykę myję, pozbawiam nasion i kroję w paseczki, dodaję do cebuli i pieczarek, dolewam wody i mieszam. Całość duszę na małym gazie około 20 minut. 

Pod koniec dodaję koncentrat pomidorowy.



Wegańskie leczo, pyszne i aromatyczne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...