sobota, 6 lipca 2013

Szaszłyki z kiełbasą

Uwielbiamy szaszłyki, za każdym razem staram się robić inne. Tym razem zrobiłam z warzywami i kiełbaską drobiową. Dodatek aromatycznych przypraw zrobił swoje...pyszota:)


 Nie podaję ilości ponieważ robimy tyle, na ile mamy chęćJ

Papryka czerwona
Papryka żółta
Cebula
Cukinia
Kiełbasa drobiowa
Marynata
Papryka w proszku Kamis
Pieprz ziołowy Kamis
Czosnek Kamis
Imbir Kamis
Zioła prowansalskie Kamis
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis
sól
Olej




Warzywa myję i obieram, cukinię zostawiam ze skórką, i je kroję na kawałki. Tak samo kroję kiełbasę. Przekładam wszystko do miski, polewam olejem i  posypuję przyprawami. Przykrywam i wstawiam do lodówki na co najmniej godzinę.
Po tym czasie nabijam na patyczki do szaszłyków   i układam na grillu. Pieką się powoli około pół godziny, nawet 40 minut;)



Smacznego

4 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...