sobota, 8 czerwca 2013

Szaszłyki z kiełbasy

Jak grill to i szaszłyki, dzisiaj z drobiowej kiełbasy i warzyw, papryki, cebuli i cukinii, doprawione przyprawą do grilla i podane z musztardą od Kamisa idealne:) Zapraszam:) 


składniki:
kiełbasa drobiowa
cebula
papryka czerwona
młoda cukinia
przyprawa do grilla klasyczna Kamis
 dodatkowo - musztarda do grilla Kamis
patyczki do szaszłyków


Warzywa należy umyć, cebulę obrać  i  razem z kiełbasą  podzielić  na odpowiednia kawałki, nabijamy na patyczki kolejno, zaczynając od kiełbasy i niej kończąc. 
Gotowe szaszłyki posypujemy przyprawą i grillujemy, trzeba obracać raz za czas, i ewentualnie doprawiać jeszcze na grillu.
Gorące podajemy z musztardą ...pyszotka...smacznego:))



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...