piątek, 28 czerwca 2013

Surówka z suszonymi pomidorami

Dzisiaj na obiad rybka, jak to u nas zazwyczaj bywa w piątek:) A do rybki najlepsza surówka, zrobiłam z pekinki, papryki, szczypiorku i świetną przyprawą suszone pomidory z czosnkiem i bazylią od Kamisa:)


Pół kapusty pekińskiej

Pół papryki czerwonej
Pół papryki żółtej
Pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki
Pełna łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
2 łyżeczki majonezu ( Babuni)
50 ml wody
Sól ziołowa do smaku





Wszystkie warzywa dokładnie myję, następnie osuszam. Szczypiorek siekam. Kapustę drobno kroję. Z papryki  wykrawam białe części i nasionka, i kroję w kosteczkę.  Pokrojone warzywa przesypuję do miski, posypuję suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią  i solą ziołową. Majonez mieszam dokładnie z wodą i  łączę z całością. Doskonała surówka np. do ryby. 



3 komentarze:

  1. fajna ta surówka:D samo zdrowie:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Państwa blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...