środa, 19 czerwca 2013

Grillowana pierś z kurczaka

Dalszy ciąg pysznego grillowania z Kamisem, tym razem soczysta pierś z kurczaka, lekko i smacznie polecam:)


Duża pierś z kurczaka
Przyprawa do kurczaka z grilla Kamis 
2 – 3 łyżki oleju roślinnego
papryka słodka
szczypta chilli

łyżeczka szałwi



  • Pierś myję i kroję na połówki. 
  • Oprószam solidnie przyprawami i smaruję olejem. 
  • Odstawiam na 2 godziny do lodówki. 
  • Po tym czasie grilluję.  



Pierś jest aromatyczna i soczysta. Polecam jako dodatek musztardę Kamis do grilla.  

*Przyprawa do grilla kurczak z grilla w torebce - jest to mieszanka ziół i przypraw z delikatną nutą kolendry. Dodatek ten wzbogaca smak i aromat grillowanego kurczaka, a specjalnie skomponowane składniki nadają potrawie atrakcyjny wygląd. Kurkuma nadaje potrawie odpowiedni aromat, papryka słodka poprawia kolor potrawy, chili i pieprz czynią ją odpowiednio pikantną, zaś imbir dostarcza potrawie korzenny aromat z nieco słodkawą nutą. -źródło: http://www.kamis.pl/Produkty/Grill/Grill/Przyprawa-do-grilla-kurczak-z-grilla-w-torebce.aspx#sthash.zN8CtKlA.dpuf

2 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...