sobota, 4 maja 2013

Kaszanka grillowana z kiszoną kapustą

Dla wielbicieli kaszanki ...rarytas, podczas pieczenia unosi się kuszący zapach, jednym słowem 
PYSZOTKA :)))


6 kaszanek w naturalnym  jelitku
2 czerwone cebule
½ kg kiszonej kapusty
Pieprz kolorowy z młynka







Kaszanki trzeba przepłukać i dokładnie osuszyć, najlepiej ręcznikiem papierowym. Na kawałku folii  kłaść  porcję kiszonej kapusty. Obraną i umytą cebulę pokroić  w plasterki.  Kaszankę naciąć z jednej strony , w przecięcie wciskać plasterki cebuli. Ułożyć na kiszonej kapuście, posypać świeżo zmielonym pieprzem  i zwinąć folię. Postępować tak samo z resztą składników.  „Pakuneczki”  stawiamy na grilla i grillujemy jakieś pół godziny, pod koniec można uchylić folię, lecz nie koniecznie.  Polecam jako dodatek przypieczone na grillu kromki chlebka. 


10 komentarzy:

  1. Na Śląsku mówi się na nie krupniok :) Lubię ten smak, ale jak sobie pomyślę, co w tym siedzi, to mi się niedobrze robi...

    OdpowiedzUsuń
  2. pycha!:) ale robię bez kiszonej kapusty/
    Ps. gotowanie za głosowanie już trwa!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. robiłam taką samą ostatnio :) niebawem podzielę się swoją opinią na blogu. Zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. jej, wygląda genialnie! Tak podanej jeszcze nie jadłam, super:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki, strasznie trudno zrobić apetyczne zdjęcie takiej potrawie hihi;))

      Usuń
  5. Na kapustę polecam położyć plaster wędzonego boczku. Pychotka.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super pomysł, wykorzystamy, dziękuję ;*

      Usuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)