wtorek, 16 kwietnia 2013

Omlet light z serkiem wiejskim

Pyszne i pożywne śniadanko, obiad lub kolacja. 
Omlet w połączeniu z lekko słonym serkiem wiejskim smakuje wybornie. 
Smaczku dodają zioła prowansalskie i szczypiorek. Ja użyłam mrożonego, ale świeży będzie dużo lepszy:)


Serek wiejski light ( 150 g)
Szczypiorek ( u mnie 3 łyżki mrożonego)
3-4 jajka
Pieprz i sól do smaku
Łyżeczka ziół prowansalskich 







Jajka ubijam  z ziołami, solą i pieprzem. Serek wiejski przekładam do miski, dodaję szczypiorek ( świeży  należy najpierw umyć, osuszyć i posiekać). Do miski dodaję ubite jajka, i mieszam. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju , i  wlewam masę jajeczną. Smażę omleta pod przykryciem, do momentu zupełnego ścięcia się masy. Trzeba smażyć  powoli,  aby spód się nie spiekł, a góra nie została surowa.
Gotowego przekładam na talerz, podaję z ulubionymi warzywami;)


Protalowe dania i przekąskiPrzywołujemy wiosnę!!!

3 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)