piątek, 25 stycznia 2013

Kamis, recenzja przyprawy do grzanek


Dzisiaj  postanowiłam przetestować 
Miałam w planach grochówkę, więc grzanki czosnkowe do niej do strzał w dziesiątkę. 
Nie myliłam się wyszło pysznie, wszyscy zadowoleni!  Pachniało w całym domu!  


Zrobiłam je tak:
Bagietkę pokroiłam w średnią kostkę, w misce połączyłam przyprawę do grzanek z olejem z pestek winogron ( około 100 ml), wsypałam tam pokrojoną bagietkę i wymieszałam.





Grzanki można piec w piekarniku , ja wolę we frytkownicy Actifry.
  
Piekłam 10 minut,  podałam z gorącą grochówką , pyszności;)) 

Przyprawa do grzanek przypadła nam do gustu, musiałam pilnować aby zostało do zupy, chrupaliśmy je same:) 
Mogę polecić ją  z czystym sumieniem, tym bardziej że nie zawiera glutaminianu monosodowego!

 *W skład przyprawy wchodzą:
Czosnek 58%, sól, koperek, natka pietruszki, tymianek, pasternak, gorczyca i czarny pieprz.



7 komentarzy:

  1. Super:) Aż tu żałuję, że nie było mnie u Ciebie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie wiedziałam, że jest taka przyprawa, ale jutro się rozejrzę i spróbuję kupić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna zupa, a grzanki super sprawa :) Smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo lubię tą przyprawę , zawsze smaruje z masłem bułeczkę i na to ser żółty :)Pozdrawiam i zapraszam do siebie

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...