czwartek, 6 września 2012

Placki ziemniaczano warzywne



SKŁADNIKI:

  • 1 i ½ kg ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • 3 jajka
  • 3 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • Pieprz ziołowy
  • Vegeta
  • 6 łyżek grysiku
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka drożdży instant
  • Natka pietruszki






PRZYGOTOWANIE:
Warzywa obieram i myję, należy zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach, ja kroję na mniejsze kawałki i rozdrabniam w Thermomixie. Czosnek i cebulę także obieram i rozdrabniam razem z warzywami. Dodaję jajka, drożdże, przyprawy i grysik. Mieszam dokładnie razem. Następnie przekładam do miski dodaję skrobię, natkę, mieszam i zostawiam na pół godzinki ( aby zgęstniało) Po tym czasie smażę na rumiano z obu stron na oleju słonecznikowym. Podaję gorące z gęstą śmietaną i ketchupem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...