piątek, 28 września 2012

Francuskie paczuszki z rybą

Z ciastem francuskim można improwizować i wymyślać smaczne jedzonko:)

Dziś paczuszki z dorszem, pychaaa.......







40- 50 dkg ryby ( dorsz, mintaj)
Gotowe ciasto francuskie
Jajko
Przyprawy  wg gustu, u mnie takie:
Sól morska
Pieprz cytrynowy
Szałwia
Koperek
Mielony pieprz kolorowy








Rybę, jeśli mrożona trzeba odmrozić, następnie kroję ją w paseczki, jeśli  kostka wystarczy po odmrożeniu rozdzielić.  Mięso przekładam do miski i posypuję obficie przyprawami. Zakrywam i zostawiam tak na 1-2 godzin.

Ciasto  francuskie dzielę na 6 części, w filiżance łączę jajko z przyprawami ( te samo co do rybki) i smaruję nim każdy kawałek ciasta.

Układam kawałki ryby na ciasto, i zawijam paczuszki, wierzch także pokrywam jajkiem z przyprawami.
Piekę 20 -25 min w piekarniku nagrzanym do 175st.C  ( termoobieg)


5 komentarzy:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)