niedziela, 9 września 2012

Brzoskwiniowe z dżemem w kruszonce


Mega szybkie, mega smaczne , ciasto kruszonkowe z brzoskwiniami...poezja smaku :) 

 Wystarczy zagnieść kruszonkę, zmiksować resztę składników , wymieszać , poukładać i upiec. 

Polecam bo warto )







Składniki:

Kasia (250 g)

4 pełne szklanki mąki

Szklanka cukru

- osobno:

Szklanka mleka

4 jajka

2 łyżeczki proszku do pieczenia

-na wierzch

Brzoskwinie ( u mnie małe 12 szt.)

5-6 łyżek dżemu, różne smaki





Wykonanie:

Z mąki, cukru i Kasi, zrobiłam sypkie ciasto, tak jak na kruszonkę, odsypałam szklankę na później.

W osobnym naczyniu zmiksowałam mleko, jaja i proszek do pieczenia.

Przemieszałam łyżką ciasto kruszonkowe ze zmiksowanymi składnikami. Przełożyłam ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Dżem rozmieszałam w miseczce i rozsmarowałam na wierzchu ciasta, następnie układałam umyte połówki brzoskwiń , skórką do dołu, posypałam pozostawioną kruszonką. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 180 st.C, piekło się około godziny. 





2 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)