niedziela, 1 lipca 2012

Surówka z pekinki i brokuł



Składniki:
½ dużej, lub 1 mniejsza  kapusta pekińska
2 czerwone papryki
½  brokuła
Olej słonecznikowy  6 łyżek
Woda  6 łyżek
sos koperkowo-ziołowy 2 opakowania

Przygotowanie:
Kapustę pekińską oczyszczam z  przywiędłych liści, myję , osuszam i drobno kroję. Przekładam do miski. Z  umytej papryki wycinam gniazda nasienne, przepłukuję w środku, osuszam i kroję na małe kawałki. Brokuł płuczę pod bieżącą wodą,  odcinam łodyżki , a różyczki drobno siekam.  Wszystko przekładam do miski z pekinką. W miseczce przygotowuję sos koperkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaję do warzyw i dokładnie mieszam. Zostawiam na pół godzinki aby składniki się „przegryzły”. Podaję do  pieczonych mięs. 

1 komentarz:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...