sobota, 12 maja 2012

Warstwowa z nutką kebaba



SKŁADNIKI:

    seler konserwowy
    6 jajek
    ananasy z puszki
    por
    30 dkg szynki wędzonej
    30 dkg żółtego sera
    sałatka warzywna, 6 składnikowa
    cebulka zielona
    szklanka majonezu babuni
    szklanka gęstej śmietany
    2 łyżki przyprawy kebab-gyros
    1 łyżka czosnku w granulkach

PRZYGOTOWANIE:

Przygotowujemy 7 miseczek. Każdy składnik umieszczamy w oddzielnej . Seler i sałatkę warzywną odcedzamy, jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i trzemy na tarce. Ananasa odciskamy z zalewy i kroimy w kosteczkę, pora tniemy w piórka, szynkę pokroić w kosteczkę, ser żółty trzemy na dużych oczkach. Majonez i śmietanę mieszamy z przyprawą gyros i z czosnkiem. W dużej przeźroczystej misce, lub dwóch mniejszych, układamy warstwami: seler ,warzywa, szynka, połowa sosu, ananas, ser, por, reszta sosu, na wierzch jajka i posiekana zielona cebulka.
Wstawiamy do lodówki, po około godzinie sałatka jest gotowa Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...