sobota, 12 maja 2012

Świąteczne jajka z pastellą



SKŁADNIKI:

    8 jajek
    Pastella z łososiem i szczypiorkiem
    Szczypiorek
    Pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy w zimnej wodzie, skorupkę należy nadtłuc ( lepiej się je obiera). Następnie obieramy jajka i 5 z nich przecinamy wzdłuż, oddzielając żółtka od białek. Żółtka i 3 jajka dodajemy do pastelli i dokładnie rozdrabniamy, dodajemy do smaku pieprzu i mieszamy wszystko razem. Połówki jajek wykładamy na półmisek, napełniamy farszem i posypujemy grubo posiekanym szczypiorkiem. Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...