sobota, 12 maja 2012

Kapuśniak na wędzonym kurczaku




















SKŁADNIKI:


    60 dkg kiszonej kapusty ( najlepsza   swojska, z marchewką)


    2 wędzone udka z kurczaka

    2 większe ząbki czosnku

    2 liście laurowe

    4 kulki ziela ang.

    wegeta i maggi do smaku



PRZYGOTOWANIE:


Z nóżek ściągnąć skórkę, obrać i pokroić mięso. Kiszoną kapustę pokroić, zalać wodą, dodać przyprawy i wstawić do gotowania. Po pół godzinie dodać udka, doprawić wegetą i gotować do miękkości kapusty, u mnie było to następne pól godziny ( nie lubimy "ciapatej" kapusty:)) Podawać z ziemniakami, lub solo:) Smacznego:)



2 komentarze:

  1. Czysto podane, a na to zwracam uwagę, zdjęcia rewelacyjne, potrawy zachęcające do zrobienia:)

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...