sobota, 12 maja 2012

Jajecznica z kiełbaską i cebulą




SKŁADNIKI:

    20 dkg kiełbasy podwawelskiej lub śląskiej
    3 młode cebulki, lub por
    4 wiejskie jajka
    ew. łyżka masła lub smalcu
    sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Kiełbasę obieram z osłonki, kroję w kostkę i wrzucam na rozgrzaną patelnię, podsmażam aż wytopi się z niej tłuszcz, jeśli jest go mało można dodać łyżkę masła lub smalcu. Cebulkę, lub por kroję drobno i dodaję do kiełbasy, duszę do miękkości, następnie wbijam jajka i dokładnie razem mieszam aż do ich ścięcia. Przyprawiam solą i pieprzem. Podaję na patelni z kromką świeżego chlebka;)
Pyszne i syte śniadanie.

2 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)