sobota, 12 maja 2012

Dietetyczna rybka





SKŁADNIKI:

    dowolna ryba morska,mintaj, dorsz, lub inna którą lubimy
    oliwa z oliwek
    pieprz cytrynowy
    sól morska
    bazylia
    czosnek w granulkach
    imbir

PRZYGOTOWANIE:

Umyte, i odsączone z nadmiaru wody ryby, posypujemy przyprawami, układamy na folii aluminiowej uprzednio posmarowanej oliwą z oliwek. Przykrywamy je folią aby nie wyschły podczas pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 st.C), pieczemy 35 minut Podajemy z ulubionymi warzywami, u mnie to brokuły. Smaczne i zdrowe;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...